Voor de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO) maakten beide Wimmen een jubileumboek met de titel Verplicht, Vrijwillig & Verbonden. Wij waren verantwoordelijk voor archiefonderzoek, interviews, tekst, beeldresearch, tekst- en beeldredactie, alsmede het boekconcept. Dit boek is een eigen uitgave. In dit rijk geïllustreerde boek wordt in 256 pagina’s uitvoerig stilgestaan bij de 100-jarige geschiedenis van de vereniging en de reserveofficier. Het boek is verschenen in een oplage van 1.600 exemplaren. Op 25 oktober 2017 werd het eerste exemplaar daarvan tijdens een jubileumsymposium in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg door de voorzitter uitgereikt aan Koning Willem-Alexander. Lees hoe wij die dag ervaren hebben.

De flaptekst geeft een idee van de inhoud: ‘Zaterdagavond 22 december 1917 verzamelen zich in een hotel in Utrecht enkele honderden reserveofficieren. Zij geven gehoor aan een oproep in de krant om zich te verenigen en zo op te komen voor de gezamenlijke belangen van alle Nederlandse reserveofficieren. Nog diezelfde avond wordt de vereniging opgericht die nu in 2017 als Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO) haar eeuwfeest viert. Het is een eeuw vol veranderingen die haar uitwerking niet heeft gemist op de positie van de reserveofficier en daarmee natuurlijk ook op de vereniging. Dit boek schetst die ontwikkelingen, waarbij de woorden verplicht, vrijwillig en verbonden als een rode draad door het verhaal lopen.’

In januari 2018 was ons boek ‘uitgelichte titel’ van BKMilitaireBoeken, een special van de Boekenkrant. Lees onze vermelding op MilitaireBoeken.com.

In maart 2018 verscheen in Marineblad een recensie van ons jubileumboek, gelukkig met een gunstige beoordeling en een samenvattend overzicht van de inhoud.

_____

Verplicht, vrijwillig & verbonden : Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren 100 jaar (2017)

Wilt u een exemplaar van het jubileumboek aanschaffen? Stuur dan een mail aan de algemeen secretaris van de KVNRO.